Национална кампания за здравните ни права стартира в Разград

Национално пациентско обединение „Конфедерация Защита на Здравето“ ще представи утре в Разград проекта „Национална кампания за пациентски политики“, финансиран по Програмата за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014г.
Кампанията е национална и се провежда в 28-те областни града в страната, като се предвижда представяне на 5-те приоритетни области пред местната власт, обществеността и местните пациентски общности, свързани с овластяването на пациента, около които се консолидираха 34 пациентски обединения в Европа, членове на Европейски пациентски форум.
Проектът трябва да популяризира здравните ни права като граждани чрез разпространение на книжка, проследяваща пътя на пациента, издадена съвместно с Националната здравноосигурителна каса, и достъпа му до здравни грижи. При провеждането на застъпническата кампания на национално ниво ще се събере информация, относно регламентиране на правата ни като потребители на медицински услуги.
Представянето на проекта започва в 10 часа в залата на Общинския съвет на 11 етаж в сградата на местната администрация.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.