Настимир Ананиев: ДПС загуби един от бастионите си

Реформаторският блок получи над 18% тежест, има двама съветници в Общинския съвет на Сърница и така осигури контрол на управляващата коалиция в общината. Три-четири пъти се увеличава подкрепата за РБ в Сърница в сравнение с последните избори, което е знак за подкрепа на реформите и е резултат на наложената от нас стабилност. Това каза заместник-председателят на „Движение България на гражданите“ и член от Реформаторския блок на външната и транспортната комисии в парламента Настимир Ананиев по повод резултатите от изборите в Сърница, които донесоха и първия общински съветник на ДБГ.
ДПС вече не са това, което бяха. Те загубиха един от своите бастиони, загубиха контрола в Общинския съвет в Сърница и на втори тур техният кандидат също няма да успее, прогнозира Ананиев. В бастионите на БСП и ДПС РБ има потенциал и го разгръща, добави той като подчерта, че днешните резултати разбиват мита, че РБ е „на жълтите павета“ и доказва, че се работи резултатно и в по-малките градове и общини.
От Реформаторския блок ще издигнем кандидат за кмет на Добрич, не е спрягано име, но във всички областни градове ще го направим. Това се потвърди и на срещата с областните структури на РБ и ДБГ в Добрич, каза още Ананиев. Той съобщи, че областният управител е поискал от него съдействие за пътя Варна – Добрич – Кардам, който е в лошо състояние и трябва да се ремонтира и да стане трилентов, като подчерта, че са водени разговори и за облекчаване на визовия режим за Украйна, Беларус и Русия във връзка с очаквания тежък туристически сезон. Сложната геополитическа обстановка ще повлияе на сезонната заетост, работните места, туристическия сезон и доходите в района, подчерта още Ананиев и каза, че в парламента вече са водили разговори за мерки в тази насока.
Настимир Ананиев нарече „опорна точка, идваща от ляво“ внушенията за назначения от страна на РБ, като добави, че преяждането с власт в последните 25 години е на ДПС и БСП. Ние правим промени от корена, „разбутваме“ кошера и няма как да няма съпротива. Назначаваме хора, които ще свършат работата, а няма да обслужват икономически кръгове или са креатури на статуквото, каза още Ананиев. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.