Нападателят от Берлин е на свобода

Полицията в Берлин е задържала грешен заподозрян снощи, след като отвлечен камион с полска регистрация се вряза в коледен пазар, убивайки поне 9 души и ранявайки 48, предава Reuters, цитирайки немското издание Die Welt.

“Хванали сме грешния човек”, казва пред вестника висш полицай. “Заради това сега имаме нова ситуация. Истинският нападател все още е въоръжен и е на свобода”, допълва още той.

Задържаният снощи бе идентифициран днес като 23-годишен пакистанец, влязъл в страната през декември м.г. и поискал убежище като бежанец. Оказва се обаче, че не той е нападателят.

По-рано днес немски медии съобщиха, че заподозреният е бил заловен, след като свидетел на инцидента го е последвал и е давал указания на униформените къде се намира.

Полицията в Берлин съобщи още, че вторият човек в камиона – полски гражданин, е бил застрелян, а не е умрял вследствие на катастрофата.

“Все още не знаем много подробности и не можем да го заявим с твърдост, но трябва да приемем, че това бе терористична атака”, каза по-рано днес канцлерът на Германия Ангела Меркел. “Би било особено трудно за нас да понесем, ако нападателят е някой, който е търсил защита и убежище”, допълни тя.

Към този час все още нито една терористична организация не е поела отговорност за трагичния инцидент.

От МВнР пък съобщиха, че няма информация за пострадали български граждани.
Kmeta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.