Най-умната секс икона на XX век с IQ – 163

Позната като един от най-провокативните секс символи през 50-те и 60-те, Джейн Мансфийлд изживява повече животи, отколкото можем да си представим, пише lifebites.bg.
Родена Вера Джейн Палмър, на 19 април 1933г., бъдещата филмова звезда е със завидно IQ – 163 (за сравнение това на Алберт Айнщайн е 160). Освен това красавицата знае пет езика, но е наясно, че в Холивуд никой не се интересува от интелекта. Като дете е посещавала уроци по виола, пиано и цигулка.
Омъжва се едва на 16 години за Пол Мансфийлд, като скоро след това се ражда и първото им дете. До края на живота си Джейн Мансфийлд успява да създаде похвално голямо семейство – ражда общо 5 деца от трима различни мъже.
В полза на добрата публицистика, Мансфийлд не пропуска удобен случай да участва в конкурси за красота. Многократно коронована, тя си извоюва титли като Мис Светкавица, Мис Магнезиева лампа, Мис Седмица за превенция на пожарите и редица други. Единствената титла, която някога отказва е Мис Сирене Рокфор, защото смята, че не ѝ приляга.
На 21 години подава документи за развод – веднага щом подписва договор с Уорнър Брадърс. Джейн решава да запази името на съпруга си, тъй като според нея звучи подходящо за звезда.
Бързо след това се превръща в една от иконите за женска красота в Америка, наред със величия като Мерилин Монро и София Лорен.
На едно от представленията на Мей Уест Мансфийлд се запознава се с бъдещия си съпруг и Мистър Вселена – Мики Харгитей, където участва като танцьорка. По онова време той вече е женен, но така и не успява да ѝ устои.
Освен на кино екрана, Джейн често се появява и в “Плейбой“. Ако трябва да бъдем точни – над 30 пъти. Интересен факт е, че Хю Хефнър – основател и творчески директор на списанието, е арестуван и по-късно изправен пред съда, заради една особено провокативна фотосесия, в която актрисата участва.

През 1963, по време на екскурзия на Бахамите, актрисата и съпругът й са заклещени на остров в продължение на два дни след почти фатален инцидент с лодка. Всички мислят, че са мъртви. След като ги откриват, пресата се осъмнява, че и тази случка е нагласена с цел реклама, познавайки жаждата на Мансфийлд за слава.
Приключва брака си с Мики Харгитей заради режисьора Мат Кимбър, на когото ражда дете през 1965. Скоро след това подава документи за развод, наемайки известния адвокат Сам Броуди, с когото започва връзка.
По онова време вече е зависима от алкохол, наркотици и хапчета за отслабване, а кариерата ѝ бавно, но сигурно върви към своя край.
Умира на 29 юни 1967 г. след автомобилна катастрофа. Тогава е само на 34. На задната седалка трите ѝ деца се разминават без драскотина. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.