Назначиха психиатрична експертиза на свидетел по делото срещу д-р Бранимир Мичев

По искане на защитата, днес състав на Разградския окръжен съд назначи съдебно-психиатрична експертиза на свидетелка по делото срещу д-р Бранимир Мичев и Емел Юмерова за източване на две дебитни карти.
Адвокатите представиха етапна епикриза от личния лекар на Емине Сабриева за редица нейни заболявания като психични и поведенчески разстройаства вследствие употребата на алкохол, депресивно разстройство, епилепсия, алкохолна полиневропатия и др. Съдът прие тяхното искане вещо лице да даде заключение дали въпросната свидетелка може правилно да възприема фактите и да дава достоверни обяснения. Прието бе и искането на прокурора вещото лице да не е от разградската болница, като съдът назначи за тази задача д-р Стефан Стефанов.
Пак по искане на защитата ще бъде разпитан и един нов свидетел. Принудително ще бъдат доведени двама неявили се свидетели, които бяха глобени с по 100 лева, а друга свидетелка, която е в Турция, ще се търси по телефона.
В днешното заседание бе разпитан само един свидетел, който заяви, че Ахмед Мехмед изтеглил пред него само 30 лева от дебитната си карта и установил, останалите пари от заплатата му липсват.След това дал 20 от тях на Емине Сабриева, която срещнал на моста до пазара.
Делото бе отложено за 22 май.
Припомняме, че 47-годишният д-р Бранимир Мичев и 20-годишната Емел Юмерова според държавното обвинение са използвали дебитните карти без съгласието на титулярите им. На 22 декември 2013 г. д-р Мичев е изтеглил 200 лв. от картата на Ахмед Мехмед, а след това в съучастие с Емел Юмерова са изтеглили 400 лв. от картата на Севинч Мехмед – тогава съпруга на Ахмед, се твърди в обвинителния акт. Пак според него двамата подсъдими са взели картите, когато са били на гости у Ахмед Мехмед.
Д-р Мичев и Юмерова не се признават за виновни. Въпреки че хирургът е върнал 600 лв. на Ахмед, той е казал, че го прави от името на Емине Сабриева, с която щял да се разбере за пари.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.