Над 15 часа продължи операция пред дома на барикадирал се мъж

Психично болен мъж се бе барикадирал в един от жилищните блокове в столичния ж.к. „Стрелбище“. Той е бивш полицай от 4-то РПУ и е въоръжен със законно притежавано оръжие. В апартамента на барикадиралия се мъж е и съпругата му, която е неподвижна.
Едва тази сутрин полицията най-сетне успя да влезе в дома на бившия служител на Четвърто районно полицейско управление в София, за да го извади от там. Това се случва, след като дълги чесове полицаи, линейки и пожарни, стояха пред жилището на улица „Орехова гора“.
Мъжът е стрелял и по полицай, съобщи ст. комисар Младен Маринов, директор на СДВР. Престрелката е станала в хода на преговорите, които продължават от 17:00 часа в събота. При стрелбата от негова страна слрешу служител на МВР няма пострадали.
„Към момента с него преговаряме посредством психолози от Института към МВР. Търсим възможност нещата да се решат с преговор, но в хода на преговорите лицето използва оръжие срещу служител на МВР“, уточни ст. комисар Маринов.
„Този изстрел направи нещата по-сериозни – имаме вече явна агресия и насоченост към нараняване на служители. За радост няма пострадал служител“, заяви шефът на СДВР.
От МВР потвърдиха, че експолицаят е с влошено психично здраве. Вчера през деня той е стрелял по дъщеря си, но не я е улучил. Тя е успяла да избяга и е подала сигнал в полицията. На мястото са изпратени линейка, пожарна, както и специализиран полицейски отряд.
Повече от петнадесет часа продължава блокадата в района на улица „Орехова гора“ в столичния квартал Стрелбище.
Всичко започва вчера около 15 часа, когато близо 70-годишният мъж, след семеен скандал с дъщеря си, стреля по нея. След това се барикадира в жилището си, където се намира и трудно подвижната му съпруга. Жената, която успява да избяга, подава сигнал в полицията, а малко по-късно на място пристигат екипи на Столичната полиция. В момента на мястото е и цялото ръководство на Столичната дирекция на вътрешните работи.
Мъжът отдавна е с психически проблеми и въпреки това, на негово име има регистриран законно притежаван пистолет. Най-вероятно, вчера мъжът е стрелял именно с него.
От МВР уточниха, че към момента няма пряка заплаха за съседите на мъжа, които живеят в кооперацията и заради това, те не са евакуирани.
„В момента текат активни преговори с въпросния човек. В информационните масиви при проверката установяваме, че е имал законово оръжие, но го е предал 1996 г. Към момента не притежава законно оръжие“, каза още Костов, цитиран от „Фокус“, като уточни, че мъжът е труден за комуникация и определено има психически проблеми.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.