Над 1000 седмокласници ще посетят Панорамата на средното образование

По различен начин бе открита тази година областната Панорама на средното образование, която е организирана от Регионалното управление на образованието в Разград, съвместно със Сдружение ”Местен бизнес”, Центъра за ученическо техническо и научно творчества и Ученическата спортна школа.
Днес в залата на УСШ „Руси Бухтев” бяха подредени щандовете на 14-те средни училища в Област Разград – профилирани и професионални гимназии и средни училища. За първи път с щанд се представя и Сдружение „Местен бизнес“, което дава информация за местни фирми. Има щанд и на Русенският университет „Ангел Кънчев”. До 20 април Панорамата ще бъде посетена по график от всички основни училища в региона.

Целта на инициативата е да бъдат представени пред ученици и родители профилите, специалностите и професиите в средните училища, по които ще се осъществява прием след седми и осми клас за учебната 2018-2019 г., каза началникът на РУО-Разград Ангел Петков. Той обясни и процедурата по извършване на приема. Ангел Петков каза още, че приемът за новата учебна година в областта ще се осъществи в 54 паралелки. 20 са в профилираните гимназии, 34 паралелки – в професионалните гимназии. Седмокласниците, които завършват тази година, са 1073.
На откриването присъстващите бяха поздравени от заместник- областния управител Евгени Драганов, както и от Теодор Ролев от Сдружение „Местен бизнес”. На събитието присъстваха кметът на Разград д-р Валентин Василев, зам.-кметът на Кубрат Орхан Мехмед, представители на училища и на бизнеса.
Церемонията завърши с музикални изпълнения, представени от Катерина Йорданова и Крисия Тодорова от класа по поп пеене на Свилена Дечева и от танцьорите от формация „Хорце“ към Центъра за работа с деца.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.