Над 1 тон тротил се взривил в Иганово

Предполагаемото количество тротил, който се е взривил в землището на село Иганово, е над 1 тон. Това каза главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов след заседанието на Кризисния щаб на мястото на тежкия инцидент.
По думите му, не се изключва нито една версия и ще се изследват всички вероятни причини. Към момента не можем да кажем, 1 тонче е имало саботаж, но не можем да отхвърлим тази вероятност, каза още главният секретар на МВР. Снимките от безпилотните самолети, които днес обследваха района показват, че е имало авария.
Георги Костов каза, че ще се изчаква 24 часа след взрива, ще се направи проверка от компетентните технически лица и когато няма никаква заплаха за служителите, които извършват процесуално-следствените действия, те ще започнат. Предполагам, че това ще стане в утрешния ден, каза още Костов.
Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Провеждат се повече от 40 разпита. В рамките на следващата седмица трябва да бъдат разпитани 800 души.
Припомняме, че снощи избухна складова база с боеприпаси на ВМЗ-Сопот край село Иганово.
В момента на инцидента на смяна са били двама пазачи, които са невредими. Канонадата е продължила близо час, хората от селото бяха много изплашени и панически се евакуираха. Според очевидци небето се е осветило като заря. Огнените кълба се виждали от Калофер и Розино, за щастие няма жертви и пострадали. РИОСВ-Пловдив изпрати техника и замериха въздуха, резултатите показват, че няма опасност за населението.
Към мястото на инцидента веднага бяха изпратени линейки и пожарни, като се изчакваше взривовете да спрат, което стана около 22 ч. Оттогава не е имало нито един взрив.
Вече е разчистен външният периметър около взривения склад, около който бе пълно с отломки и ламарини. Безпилотни самолети обследваха взривената складова база. Няма опасност за населението. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.