Награди от международен конкурс за таланти от Центъра за работа с деца

С награди от петото издание на международния фестивал за музика и танц „Abanico”. в София се завърнаха шестима таланти от Центъра за работа с деца в Разград.
В певческата надпревара тази година участвали 170 момичета и момчета от Сърбия, Словения, Италия, Македония, Румъния, Молдова и България, каза музикалният педагог на децата Свилена Дечева. Тя бе и в журито, но в групите, в които нямаше разградско участие. Дечева журира, защото миналата година нейната ученичка Андрея Начева взе Гран При. Фестивалът е под егидата на кмета на столичен район „Оборище” и Отдела по образование на Посолството на Кралство Испания в България.
Андреа отново доказа класата си: Първа награда в трета възрастова група. Катерина Йорданова – първо място в четвърта възрастова група и първа – с Мартин Пенев в категория дуети, Петър Тодоров – втори в четвърта възрастова група, Любомир Маринов – трети в четвърта възрастова група, а най-малката – Мария Стефанова, получи поощрителна награда в първа група. Сред наградите има и покани за конкурси в Италия и Испания.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.