Награди на децата, организирали концерта „Денят на Алегра в Разград“

Кметът на Разград д-р Валентин Василев връчи награди ваучери на 20 деца от различни училища в Разград и участници в различни школи на Центъра за работа с деца, които се включиха като доброволци в подготовката на безплатния концерт на Фестивалния оркестър „Алегра“ на 19 юли в Общинския културен център в Разград.
„Доброволческата работа учи на много неща и първото е да работите добре в екип. Вие бяхте в един отбор, зад всяко голямо събитие, куп хора вършат много дейности, като работни пчелички. Един ден това ще ви помогне в бъдещото ви развитие“, каза в поздрава си към тях градоначалникът.
Диригент на Фестивалния откестър „Алегра“ е Дружелюб Янакиев, солисти: Шаоминг Уанг – цигулка и Петер Шомодари – виолончело. В програмата бяха изпълнени: Бенджамин Бритън – „Симпъл симфони“, Жак Офенбах – Сълзата на Жаклин“, Бела Барток – „Дивертименто за струнен оркестър и Астор Пиацола – „Лято из „Годишни времена в Буенос Айрес“.
Концертът „Денят на Алегра в Разград“ на Фондация „Алегра“ с председател Петър Найденов се организира с подкрепата на Фондация „Америка за България“, съдействието на Община Разград и бе под патронажа на кмета д-р Валентин Василев.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.