Мустафа КАРАДАЙЪ: Ако Местан е настъпил мина, той явно се е повредил от нея

Учудвам се, че Местан чак сега е разбрал, че не е бил лидер на ДПС. Лидерите се раждат, те не се избират, нито се назначават. Местан явно много си е повярвал, вживял се е в ролята на лидер. Истината е, че създател, идеолог, вдъхновител и лидер на ДПС е Ахмед Доган, а Лютви Местан бе просто посочен за председател на партията. Това заяви Мустафа Карадайъ пред журналисти в Разград, часове след като изключеният от движението експредседател Лютви Местан даде първата си пресконференция , свързана с процесите на разцепление в движението.
IMG_7996 (1296 x 864)Местан се оплака, че настъпил мина. Ако това е така, той явно се е повредил от нея, а и сапьорите му, тези които го съветват и с помощта на които той се опитваше да подмени колективния орган на партията, видимо са го подвели. Така Карадайъ иронизира твърденията на бившия си съпартиец, че е станал жертва на руското влияние в ДПС.
Политиката е пълна с минни полета, на Балканите обстановката е още по сложна. Но не може някой да се опитва да си присвоява пронатовската политика, която ДПС винаги е защитавало от създаването си досега, обяви Карадайъ, който в присъствието на колегите си Четин Казак и Рушен Риза изрази мнението на тримувирата, поел юздите на догановата партия, след разрива с Лютви Местан.
IMG_7995 (600 x 400)Бившите съпартийци на Местан заявиха, че дали доскорошният им председател ще си прави нова партия или не, си остава негов личен избор. Срещите с избирателите, които вървят в момента обаче показвали, че поддръжниците на ДПС очакват в парламента да ги представят техните избраници. Тези, които не споделят ценностите, философията и политиката на движението, но са станали депутати с гласовете на партията трябва да напуснат народното събрание, категоричен бе Мустафа Карадайъ.
Дали ДПС ще направи завой надясно ще зависи от много неща. На първо място това ще се реши от диалога на партията с нейните избиратели и от диалога с българските граждани. Ще отстояваме фундаментални ценности в сложния регион Балканите и в частност България и ще защитаваме националните интереси, обясни Карадайъ.
В Разград триумвиратът се срещна с актива на ДПС, за да чуе мненията, становищата и притесненията на партийните ядра. Вече сме провели такива разговори в осем области на страната, обиколката ни продължава. Искаме хората да чуят истината за реалните причини и подбуди, предизвикани от случващото се. Искаме нашите активисти да получат точна информация и нова мотивация и увереност в правилността на отстояваните от ДПС позиции, каза Четин Казак, преди да започне срещата.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.