Москов: РБ ще търси контакти с всяка дясноцентристка формация

Приятелите ми са точно толкова, колкото и преди да вляза във властта, каза пред бТВ здравният министър в оставка Петър Москов. По повод изключването му от ДСБ той каза, че мнението на ръководството на ДСБ не е мнение на хората от ДСБ, с които са написали устава на партията. Смисълът на една политическа партия е в нейните политически идеи, това не е клуб по интереси, каза още той. Идеите и принципите са свързани с програмата за изпълнение, не съм жертвал принципите си, за да остана министър, каза още той.

Решението да не е член на ДСБ не е мое, а на арбитража на ДСБ, каза лидерът на ДСБ Радан Кънев. Не казвам лоща дума за Москов, разделихме се около туловището на Бойко Борисов, каза още Кънев.

Въпросът е ДСБ да не остане в изолация, контрира Москов. Смисленият човек избира между реалностите.Смисълът на Реформаторския блок не е в това да се съберем около това кой ще ръководи четата – загърбваме разцеплението и унижението на десницата.

Реформаторският блок ще търси контакти с всяка дясноцентристка формация. Той ще ръководи предизборната кампания на Реформаторският блок. На 28-и е първият съюзен конгрес.

Миналата година година лекувахме пациенти с хепатит С и направихме такъв механизъм за работа с фармацевтичните фирми, че те ще заплатят на касата 132 млн. лв. Това е два пъти по-малко разход за лечението, пресякохме търговския интерес на една фармацевтична фирма, даде пример като борба с корупцията той.

Това че премиерът се ангажира с проблема, не значи, че държавата и министерството на здравеопазването не са изградили система за такива екстрени случаи като този с детето от Бургас, което бе докарано в Пирогов, коментира Москов.
Сross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.