Москов оттегля проектозакона за приватизацията на болници

„Тази сутрин здравният министър Петър Москов пред всички на председателски съвет пое ангажимент да изтегли този проектозакон, който предвижда приватизация на болници, за да търсим подкрепа във всички други сфери максимално да реформираме системата. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на блиц контрола в НС.
В рамките на няколко години с по милиарди се качват разходите в здравеопазването. Над 4 млрд. лева харчим като държава, към 8 млрд. влизат в системата за болници, огромни суми, посочи прпемиерът.
В действителност течовете в НЗОК са предмет на тази реформа, която в следващите дни ще дебатираме. Москов заяви, че ще оттегли тази част, за да няма напрежение в другите сфери, в които всички не сме се справили добре. Винаги даваме пари за здраве, но всъщност обратната връзка с хората казва, че те не са доволни, каза още Бойко Борисов.
Той припомни какви са заглавията по вестниците, че са свършили парите за лекарства на онкоболните и за други болести и добави, че хората не са доволни към момента от това, което им се предлага като услуга в здравеопазването. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.