Моника Станишева отрече да е замесена с „Инерком“

Директорът на пиар агенция „Актив груп“ и съпруга на лидера на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев – Моника Станишева, отрече да е замесена с компанията – купувач на българския бизнес на ЧЕЗ „Инерком“.

„Като човек с повече от 20-годишен опит в журналистиката и във връзките с обществеността не съм и подозирала, че технологията на черния пиар ще достигне до такова дъно в стремежа на някои политически сили да се разтоварят от огромното гражданско напрежение“, се казва в разпратено до медиите изявление на Станишева.

Името й стана повод за поредната словесна престрелка между управляващи и опозиция в парламента. ГЕРБ обвини БСП и ПЕС, че стоят зад сделката за активите на ЧЕЗ в България. Твърденията им се основават на факта, че името „Monika Yosifova“ е посочено като автор на прикачения Word файл към разпространен до медиите имейл от „Инерком“.

За изпратения на 6 март в 22.45 часа имейл писа „Капитал“ вчера. Това са имената, с които стана известна настоящата съпруга на председателя на ПЕС и бивш председател на БСП Сергей Станишев“, се казва в разпратена до медиите декларация на ГЕРБ, която днес прочете от парламентарната трибуна Спас Гърневски. Моника Станишева отрича още вчера пред „Капитал“ да е медиен консултант на Върбакова. „Не, категорично не съм. Нито в лично качество, нито през моята компания“, казва тя пред изданието.

„Късно снощи уважаваният от мен вестник „Капитал“ публикува информация, в която замесва моето име и името на компанията, която управлявам – „Актив груп“, с „Инерком България“ и сделката с ЧЕЗ. Длъжна съм категорично да заявя, че нито аз лично, нито „Актив груп“ като агенция имаме нещо общо с пиар обслужването на г-жа Върбакова или притежаваната от нея компания. А опитът да бъда замесена с фирма „Инерком“ категорично е фалшива новина“, подчертава Станишева в изявлението си днес.

Тя отбелязва, че всеки човек с по-висока компютърна грамотност може да промени метаданните на документите във всеки файл.

„Учудващо е, че една политическа сила, която претендира да бъде сериозна, може да използва медийни спекулации, неосновани на факти, за своя политическа декларация. Категорично заявявам, че няма да позволя името ми да бъде замесвано в подобни нелепи сценарии и че всеки, който разпространява неверни твърдения за мен, ще трябва да ги докаже в съда“, заключава Моника Станишева.

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.