Митрополит Наум към разградчани: Нека посрещнем Иисуса спокойно. Божието благословение и милост да бъде с всички нас!

Отново е Рождество Христово и отново всички заедно сме в радостта от този естествен по същността си празник на нашата вяра и на нашата надежда. От любов към човека всемогъщият и безпределен Бог се явява в света в образ на невинно дете и се вмества в реалността на нашия ограничен и прагматичен свят.
Желая ви здраве и духовни сили. Бъдете живи и здрави през новата 2017 година и нека тя е мирна и благодатна. Това каза на разградчани днес Русенският митрополит Наум, който отслужи Рождественската света литургия в храма „Свети Николай Мирликийски Чудотворец“ на втория ден от Коледните празници.
Нека посрещнем Исуса достойно. Нека сърцата, съзнанието и домовете ни и цялото наше съкровено пространство истински се отворят за срещата ни със Сина Божий, идващ заради всеки от нас, за да ни помири със себе си и с небесата. Защото това е и смисълът на Христовото Рождество – ден на помирението, единението и спасението – лично за всеки от нас и на всички нас заедно, като общество и като Църква, каза още митрополит Наум.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.