Местят бащата на Ани в затвор в Корфу, за да не бъде убит

27-годишният Станислав Бакърджиев, обвинен в убийството на 4-годишната си дъщеря Ани в Атина, ще бъде транспортиран в затвор на остров Корфу днес. Мъжът ще бъде настанен в самостоятелна килия и ще бъде отделен от другите затворници, поради съображения за сигурност, предаде кореспондент на ВTV в Гърция.
Гръцките власти се опасяват, че в затвора бащата може да се самоубие или да бъде убит заради жестокостта, с която е отнел живота на собствената си дъщеря.
Подобно нещо намекна отговорният министър на вътрешните работи на Гърция Янис Панусис. „Когато убиеш майка си или детето си с такава жестокост, в затвора има нещо като морален кодекс – с или без кавички, както искате, го приемайте“, бяха думите му.
Майката на детето остава в предварителния арест в Атина. Вчера тя поиска и получи 48-часова отсрочка и ще бъде изправена пред прокурора утре.
Деликатният момент в историята е, че не е ясно как точно е убито детето – няма намерено тяло, нито оръжие. Полицията не дава конкретно обяснение за категоричността, с която твърди, че убиец е именно бащата. Разполага само с неговите самопризнания, от които той може да се откаже във всеки един момент.
Според психиатър употребата на наркотици сама по себе си не може да обясни тези нечовешки действия.
Бащата на убитата в Гърция 4-годишна Ани Борисова е с местожителство Дряново, съобщава вестник „100 вести“.
Данните от български служби, постъпили в Окръжна прокуратура – Габрово, са достатъчни за образуване на наказателно производство за убийство срещу 27-годишния мъж.
Според гръцката полиция убийството на детето вероятно е извършено на 8-9 април. Националното издирване на Ани, която беше обявена за изчезнала от 25-годишната й майка на 24 април, завърши на 4 май, след като двамата й родители бяха арестувани, а срещу баща й бяха повдигнати обвинения за убийство. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.