Местан в Исперих: „Реформаторите са деформаторите на демокрацията“

За поредна година в местността Демир баба теке край Исперих се проведе традиционният митинг-събор, с който се отбелязват майските събития през 1989 година. Той се проведе под мотото „Заедно срещу омразата“.demir 1
26-годишнината от мирните протести на българските турци за права и свободи бе уважен от лидера на ДПС Лютви Местан, зам.-председателя на народното събрание Алиосман Имамов, посланика на Турция у нас Сюлейман Гьокче, народните представители от нашата област д-р Хасан Адемов и Ахмед Ахмедов, евродепутати и хиляди гости.
Началото със спектакъл поставиха актьорите от „Назъм Хикмет“ – Разград, а по-късно изяви имаха самодейци от Тодорово, Брестовене и Белица.
От трибуната приветствие отправиха кметът на Исперих Бейсим Басри и председателят на общинската партийна структура Адил Решидов.
В своето слово Лютви Местан поздрави дошлите и заяви, че жdemir 2ертвите на възродителния процес са основоположниците на демокрацията в България и че единението срещу гласа на омразата е пътят, по който трябва да се върви. Той разкритикува ксенофобията, лъхаща от изказвания на депутати на Националния фронт за спасение на България и Реформаторския блок, като нарече последните „деформатори на демокрацията“.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.