Меркел вече иска да намали драстично броя на мигрантите

 

/КРОСС/ Германският канцлер Ангела Меркел каза, че иска „да намали драстично “ броя на бежанците, идващи в Германия, давайки знак за възможен компромис към критиците на политиката й на отворените врати от нейния Християндемократически съюз преди започващия днес партиен конгрес, съобщи Reuters.

„В същото време ние взехме предвид притесненията на хората, които се тревожат за бъдещето, а това означава, че искаме да намалим, искаме драстично да намалим броя на хората, които идват при нас“, заяви тя по телевизия АRD.

Меркел, чиято популярност спадна заради подхода й към бежанската криза, каза, че думата „ограничение“ не присъства в главната резолюция на ХДС, която ще бъде обсъдена на двудневния конгрес в Карлсруе.

По думите й в ХДС има широка подкрепа за нейната стратегия за намаляване на броя на бежанците. Това включва сътрудничество с Турция за борба с контрабандистите на хора, подобряване на ситуацията в сирийските бежански лагери в Турция, Ливан и Йордания и засилване на контрола по външните граници на Европейския съюз.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.