„Междузвездни войни“ тръгва по кината

/КРОСС/ Голямото чакане за премиерата на „Междузвездни войни“ приключва. Филмът официално излиза по кината днес.

Звездната сага вече разби рекордите, като само в Съединените щати предварителните продажби донесоха над 100 милиона долара.

У нас приходите от купените в аванс билети надхвърлиха 200 000 лева.

Стотици зрители бяха принудени да напуснат кино салон в Лос Анджелис по време на премиерата на филма „Междузвездни войни“ заради опасност от пожар, предаде информационният портал TMZ. Инцидентът станал в търговски център, където било разположено киното.

Прожекцията на фантастичната сага била прекъсната в четвъртък вечерта, 30 минути след началото. Служители по сигурността съобщили на струпалите се на улицата хора, че „е по-добре да се приберат по домовете си от съображения за сигурност“. На мястото на инцидента били извикани пожарникари. Когато пристигнали станало известно, че някой случайно е включил бутона за тревога при пожар.

Междузвездни войни: Силата се пробужда (Star Wars: Episode VII – The Force Awakens)е сниман във Великобритания, Исландия, ОАЕ и САЩ.
Действието ще се развива 30 години след събитията от „Завръщането на Джедаите“. Във филма ще видим познатите култови образи на Хан Соло, Кери Фишър и Марк Хамил се завръщат като принцеса Леа и Люк Скайуокър. Разбира се и Питър Мейхю като Чубака. До „старата стража“ застват и „новобранците“ Домнал Глийсън, Адам Драйвър, Лупита Нионго, Макс вон Сидоу, Анди Съркис, Джон Бойега и Дейзи Ридли, за чиито роли все още няма яснота. Миналия месец с хумористично видео беше обявено завръщането в поредицата и на Уоруик Дейвъс, който участва в „Завръщането на джедаите“ и „Невидима заплаха“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.