Медведев беше преизбран за лидер на „Единна Русия“

Руският премиер Дмитрий Медведев бе преизбран днес за председател на партията „Единна Русия“, предаде ТАСС.

От 2012 г. той е председател на партията, основана от Владимир Путин. На 16-я конгрес на партията в Москва днес Медведев бе избран за нов петгодишен мандат, като според устава на „Единна Русия“ е било необходимо да получи гласовете на най-малко две трети от броя на делегатите.

В речта си пред конгреса Медведев призова съпартийците си да не се поддават на провокациите на идеологическите си противници по време на кампанията за изборите тази година, които ще се състоят в над 30 региона на Руската федерация. Той предложи партията да прави всяка година първични избори за определяне на кандидатите за регионалните законодателни събрания.

Медведев отбеляза, че е важно „Единна Русия“ да развива връзките си с партньорски партии от други страни и съобщи, че към днешния конгрес са били отправени приветствия от китайската компартия и от партии партньори от балканския регион, Куба, Австрия, Камбоджа, Кипър, Италия и други.

„Русия трябва да се прости с илюзиите, че западните санкции срещу нея скоро ще бъдат отменени, очевидно е, че всичко това ще продължи дълго време“, каза Медведев. Няма какво да се надяваме на нечии чужди избори, на идването на нови чуждестранни лидери, каза руският премиер в речта си. Медведев добави, че за работещите в руското селско стопанство, за които режимът на санкциите е създал „удачни условия“, трябва активно да използват създалата се ситуация.

САЩ и ЕС наложиха санкции на Русия през 2014 г. заради анексирането на Крим и подкрепата за сепаратистите в Източна Украйна.

При закриването на форума преизбраният лидер предаде на делегатите поздравленията на президента Путин, с когото разговарял „по някои текущи въпроси“.

Сross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.