МВР: Проверяват се много бензиностанции в цялата страна

От днес стартираха контролни действия по отношение на бензиностанции, собственост на различни търговски вериги. Това се казва в съобщение на пресцентъра на МВР след като днес стана ясно, че ГДБОП проверява бензиностанция на бизнесмена Веселин Марешки в Горна Оряховица.

От Вътрешното министерство не уточняват кои са веригите, които проверяват, но и не отричат информацията, че сред тях е и бензиностанция на варненския бизнесмен.

Вместо това уточняват, че проверките се извършват на територията на шест области в страната. В тях участват екипи на Икономическа полиция към областните дирекции на МВР, на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, на Националната агенция за приходите и на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Действията се провеждат под ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП.

Специализираните проверки са насочени към ограничаване на нарушения в данъчното законодателство и недопускане реализирането на пазара на автомобилни горива, които не съответстват на утвърдените стандарти. Предприети са след анализ на търговското и данъчно поведение на фирмите, извършен от Държавната агенция „Национална сигурност“ и Националната агенция за приходите.

Резултати от извършените контролни действия ще бъдат предоставени на по-късен етап.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.