МВР предупреждава за възможни затруднения при регистрацията на автомобили

От днес влизат в сила новите такси при регистрацията на автомобили, които се събират от МВР. Именно заради това от Пътна полиция уточняват, че е възможно да възникнат затруднения при регистрацията на пътни превозни средства.

Така номер с четири еднакви цифри вече струва на водача 1500 лв., като услугата поскъпва с 500 лв. Най-голямо е увеличението за комбинация от цифри „аа-вв“, „ав-ва“ и „ав-ав“, където „а“ и „в“ са различни числа от 0 до 9, както и за регистрационен номер с комбинация от четири цифри по желание. За подобни номера вече ще се плаща по 300 лв. вместо досегашните 30 и 50 лв. За табели с регистрационен номер с комбинация от шест букви и/или цифри по желание цената остава 7000 лв.

Вече ще има единни такси за първоначална регистрация на пътни превозни средства, за промяна в регистрацията им чрез смяна на регистрационен номер и за възстановяване на регистрацията.

Така за първоначална регистрация и промяна в регистрацията, със смяна на табели с регистрационен номер, както и възстановяване на регистрацията на превозно средство с прекратена такава ще се плаща 35 лева за лека кола, 30 лева за ремаркета и полуремаркета и 28 лева за мотопеди, мотоциклети, три- и четириколесни превозни средства. За транзитни и временни номера ще се плаща 20 лева.

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.