МВР: Не пътувайте между 5 и 7 януари! Ще има сняг и виелици

Главна дирекция „Национална полиция“ призовава между 5 и 7 януари хората да не пътуват, освен ако това не е крайно наложително.
В този период при влошени метеорологични условия ще се спира движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по участъци от републиканските пътища
В края на работната седмица се очакват обилни снеговалежи в цялата страна. При усложнени метеорологични условия за периода от 9 ч. на 5 януари до 9 ч. на 7 януари ще се спира движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по участъци от републиканските пътища, за да не се допускат задръствания и блокиране на моторни превозни средства, за да се осигурят нормални условия за работа на снегопочистващата техника и за да се запази животът и здравето на пътуващите.

Решението кои участъци и кога ще бъдат затворени ще се взимат от Междуведомствения щаб, в който участват представители на Главна дирекция „Национална полиция“, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Изпълнителна агенция Агенция „Пътна инфраструктура“, „Автомобилна администрация“ и техните подразделения, които отговарят за организиране на трафика в зимни условия и предприемане на своевременни мерки за създаване на подходяща организация на движение и контрол при очаквани обилни снеговалежи.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.