Масирани проверки за безопасността на пътя по време на празниците

Максимален брой служители на Пътна полиция ще бъдат включени в регулирането и контрола на движението в дните, в които се очаква най-висока интензивност на движението – днес, утре и в последния почивен ден, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Разград. Засиленото присъствие на пътните полицаи ще бъде предимно по главните пътища и в районите на конфликтните участъци с концентрация на ПТП, пътни възли и кръстовища, бензиностанции и крайпътни паркинги, мотели и заведения. Униформените служители ще предприемат действия за улесняване на пропускателната способност чрез регулиране и насочване на автомобилните потоци, контрол и регулиране на движението и паркирането в подходите и районите на масово посещавани църковни храмове.
През почивните празнични дни ще бъдат организирани и проведени полицейски операции “Алкохол и неправоспособност”, като ще се обърне внимание и на третокласните и общински пътища, подходите и районите на посещавани питейни заведения и дискотеки. Ще се иззършват проверки за поставяне на обезопасителни колани, задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, управление на нерегистрирани и неизправни автомобили, мотоциклети, мотопеди, употреба на алкохол и спазване на скоростта.
Стриктен контрол ще се осъществява и по спазване на заповедта на Агенция „Пътна инфраструктура” за въвеждане на временна организация на движението по участъци от републиканската пътна мрежа на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника в последния работен ден преди празниците и от 14,00 ч. до 20,00 ч. в последния празничен ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.