Марешки строи евтина бензиностанция и в София

380 000 подписа е събрал вече референдумът на бизнесмена Веселин Марешки. Основният въпрос в допитването до народа е свързан с чувствителната за българските граждани тема за цените на горивата.
„Държавата трябва да се намеси, като сложи горна граница на цените на горивата, над която търговците да не могат да злоупотребяват“, призова Веселин Марешки.
Той смята, че хората трябва да решат трябва ли да има регулация на пазара на горива у нас. Според бизнесмена някои „платени от конкуренцията специалисти“ се изказвали, че пазарът сам трябва да решава каква да е цената. Това обаче, според Марешки, може да доведе до изкривяване на пазара.
И в момента дизелът във Варна е под 1,60 лв. за литър, а скоро най-вероятно цената му щяла да падне под 1,50 лв. Същевременно в София дизелът се продава на около 1,90 лв.
Марешки, който намали цените на горивата в бензиностанцията си във Варна, смята да строи и в столицата. Първата „евтина“ бензиностанция в София ще се появи до 6 месеца.
Вторият въпрос от референдума касае бизнеса с аптеките. Гражданите ще могат да кажат дали искат да се премахне ограничението за откриване на аптеки.
Предвид факта, че се занимава именно с бизнес с аптеки, Марешки категорично заяви, че не залага на този въпрос заради лични интереси, а заради българските граждани.
Третият въпрос е да отпадне ли държавната субсидия за финансиране на партии. Хората ще бъдат запитани и дали трябва да се намали броят на депутатите от 240 на 120. Последният въпрос касае отпадане имунитета на народните представители.
Подписите ще се внесат на 3 февруари, като Марешки очаква, че ще надскочат 400 000 подписа. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.