Марешки: Давах пари на Валерия Велева за медиен комфорт

Бизнесменът Веселин Марешки обяви в сутрешния блок на Нова телевизия, че е давал пари на главния редактор на сайта „Епицентър“ Валерия Велева, за да получи медиен комфорт. По думите му тя лично е идвала в офиса му, за да взима определената сума. Марешки уточни, че това е ставало преди президентските избори, в които се включи и той самият.

„Давах пари и ми беше спокойно. Спрях да давам пари и вече не ми е спокойно“, коментира Марешки.

Думите му предизвикаха светкавичен отговор на Велева и тя се включи на живо по телефона по време на разговора. Тя уточни, че преди няколко дни в нейния сайт е публикуван обвинителният акт на Марешки по делото му за хулиганство. Според нея това е предизвикало неговата реакция.

„Абсолютна лъжа и клевета е това, че съм взимала пари за медиен комфорт. Виждала съм се един път с Веселин Марешки и това е било преди началото на кандидат президентската кампания. Всички договори и всички публикации на сайта по отношение на Марешки са с логото на платена публикация“, заяви Велева.

Марешки каза още, че по времето на кабинета на Пламен Орешарски е бил извикан в централата на БСП от един от знаковите членове на партията – Димитър Дъбов. По думите на бизнесмена политикът му е казал, че е във властта и може да свърши „някакви неща“.

„Влязох в кабинета му и той включи някакви системи, за да не се подслушва разговора. По време на разговора се случи горе долу това, което стана и с Валерия Велева“, добави Марешки.

Той отхвърли и всички обвинения, че горивото по бензиностанциите му е некачествено. Бизнесменът каза още, че „единият, който говореше за качеството на горивата вече не е сред живите“, намеквайки за внезапно починалия директор на Агенция „Митници“ Ваньо Танов.
Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.