Марешки – бизнесменът хит сред аптеките и бензиностанциите, инициира референдум

Бизнесменът Веселин Марешки събира подписи за референдум. Той иска народът да отговори на въпросите:
„Подкрепяте ли броят на депутатите да бъде намален от 240 на 120?“;
„Подкрепяте ли да падне имунитетът?“;
„Подкрепяте ли да отпадне напълно субсидията за финансиране на партиите?“;
„Подкрепяте ли да се премахне ограничението един човек да може да открие не повече от четири аптеки на територията на страната, за да стане пазарът по-конкурент и да се намалят цените в аптеките?“;
„Подкрепяте ли да се въведе регулация на пазара на горива, така че да се гарантират по-ниски цени в бензиностанциите?“.
Относно въпроса, свързан с аптеките, Марешки обясни пред Нова тв: „В момента правим изкуствени разходи заради това, че трябва да регистрираме много повече дружества. А регистрирането на нова фирма и съответно новите разходи се плащат от джоба на българина. Когато отпадне едно такова противоконституционно изискване разходите на хората, които се занимават с този бизнес, ще намалеят, съответно и лекарствата ще поевтинеят“.
За да има над 300 аптеки, Марешки е регистрирал сто фирми.
Два дни преди изборите във Варна отвори врати бензиностанция на бизнесмена, на която цените на горива са с около 20 стотинки по-ниски от съществуващите. Новата бензиностанция предизвика фурор сред шофьорите, а информацията за нея взриви социалните мрежи, както и спокойствието, обзело конкуренцията. Извиха се опашки за евтините бензин и дизел. Разрази се истинска война между бензиностанциите в града, като цифрите на таблата с цените се променяха почти на всеки час. 20 дни по-късно – горивата във Варна продължават да са на атрактивни цени в няколко бензиностанции, а клиентите се молят войната да продължи. Марешки обясни, че работи на печалба, въпреки по-ниските цени, тъй като именно заради тях има повече клиенти. Бизнесменът е категоричен, че задължително ще открие нови бензиностанции. Той каза, че откриването няма връзка с изборите, тъй като не е участвал в местния вот.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.