Маратон на четенето в Областния информационен център

Вече по традиция Областният информационен център в Разград бе домакин на събитие, посветено на книгите – „Маратон на четенето”.
Инициативата се провежда за десета поредна година от Българската библиотечно-информационна асоциация в партньорство с Асоциация „Българска книга”. Кампанията насърчава четенето и общуването с книгите – носители на непреходните ценности в човешката история и култура и събира хората да четат заедно, да обменят мнения и препоръки за книги, да общуват чрез хубавото четиво през времето и пространството.
На срещата библиотекари от Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев”, педагози от ОУ „Н. Й. Вапцаров”, местни поети, писатели, фотографи и журналисти, и екипът на Центъра прочетоха откъси от свои любими книги на Йордан Йовков, Пейо Яворов, Йордан Радичков, Неда Антонова, Гюнтер Грас, Костадин Крайнов, Дулинко Дулев, Велко Велков и др.
За пръв път присъстващите чуха пасажи от удостоения с първа награда в националния конкурс на издателство „Сиела” за 2014 г. роман „Дневният живот на нощните пеперуди”, прочетени лично от автора Деница Дилова. Книгата е още е под печат и ще бъде по книжарниците в страната от 20 април. Официалното му представяне ще се състои на 23 април в Стара Загора.
На финала на срещата екипът на ОИЦ получи Грамота за активното си участие в тазгодишния „Маратон на четенето“ от библиотека „Проф. Боян Пенев” и специален подарък от Дулинко Дулев ‒ книгата на карикатуриста и сатирик Велко Велков. /e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.