Майчин туризъм: Бременни чужденки плащат, за да родят американци

През последната седмица федерални агенти претърсиха около 20 адреса в Южна Калифорния, за които се смята, че са част от така наречения „майчин туризъм“. Схемата предлага пътуване и престои на бременни чужденки, които искат да родят в САЩ.
Според властите, така наречените хотели на майчинството са приютявали предимно богати китайки, които идвали да родят в САЩ, за да може децата им да получат американско гражданство. После жените се прибирали у дома, а когато децата им навършат пълнолетие, могат да се преместят в САЩ и да кандидатстват за виза на член от семейството.
Бъдещите майки плащали между 15 000 и 50 000 долара, в зависимост от предоставяните услуги. По-скъпите пакети включвали и екстри, като посещение на „Дисни ленд“ например, или скъпи търговски центрове.
„Издирваме и разпитваме жени, за които смятаме, че са били клиентки на бизнеса с този тип туризъм: организиране на детайлите около пътуването, престоя, за който се е осигурявала медицинска помощ… Всичко срещу заплащане“, коментира представителят на разследващите Клод Арнолд.
Претърсените адреси са включително в богати квартали в Лос Анжелис, Ориндж каунти и Сан Бернардино каунти, където се смята, че са настанявани чуждестранните клиенти.
Американската конституция гарантира гражданство на всяко дете, родено на американска земя, без значение кои са родителите му, и няма нищо незаконно в това една жена да пристигне от чужбина, за да роди в Америка. Разследващите обаче търсят доказателства за измами с визи, укриване на данъци, пране на пари, съобщава bTV.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.