Майки излизат на протест, искат доживотна присъда за акушерката Емилия Ковачева

Майки от цялата страна излизат днес на протест с искане за доживотен затвор за акушерката Емилия Ковачева, пребила новороденото бебе Никол. Жените се организираха в социалната мрежа.
Протестът е насрочен за 13:00 ч. пред Съдебната палата в София.
Протести ще има в цялата страна. Сред исканията на майките на първо място е максимално наказание за акушерката Емилия Ковачева.
Не можем да се правим, че това просто не се е случило, каза за Дарик Надежда Дойчева, която е сред организаторите във социалната мрежа „Facebook“.
„Протестът е мирен и призовава всички да се включат. В София протестът ще бъде пред Съдебната палата, в Плевен, Перник, Димитровград, Стара Загора, Пирдоп, Свищов и Враца демонстрациите също ще бъдат пред съдебните палати. В Русе и Варна протестиращите ще се съберат пред сградите на общините. В последния момент се включи и Велико Търново. Там протестиращите ще се съберат пред паметника „Майка България“, каза за Дарик Дойчева.
По думите й основното им искане е за максимална и ефективна присъда за престъплението, което бе извършено срещу бебе Никол: „Т.е. Емилия Ковачева да бъде съдена за опит за умишлено убийство по особено жесток начин, защото това, което видяхме, няма коментар, няма човек, който да реагира нормално на такива действия спрямо едно беззащитно дете. Недопустимо е. Не можем да го подминем – да я оправдаем за това, че била уморена, изтощена. Това не е повод, не е оправдание, не е причина да го извършиш. Ние като майки знаем какво е да гледаш дете вкъщи и да си изтощена физически, психически, но не знам да има майка, която би постъпила така.  /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.