Лъчезар Иванов стана преподавател в СУ

Депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов е сред деветимата нови преподаватели на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Това става ясно от публикация в сайта на Алма Матер.
Доц. Иванов е най-новият преподавател, постъпващ в Медицинския факултет, доц. Ренета Райкова започва работа във Физическия факултет, а доц. Мирела Дечева – в Историческия факултет на СУ.
Факултетът по химия и фармация приема в редиците си четирима нови преподаватели – доц. Владимир Гелев и асистентите Десислава Станишева, Румен Ляпчев и Ана Колева.
В Софийския университет започват работа и двама главни асистенти – Николай Димитров постъпва във Философския факултет, а Добромир Кралчев – във Факултета по математика и информатика, пише на официалния сайт на Софийския университет.
Лъчезар Иванов постоянно се забърква в скандали. Последният гръмна, след като стана ясно, че Иванов е станал доцент, представяйки чужда публикация за своя. Заради скандала тогавашният ректор на Техническия университет, а сега шеф на Патентното ведомство, проф. Камен Веселинов подаде оставка. Той бе и сред депутатите-шарани, които се хванаха на журналистическа инсценировка и се наредиха за телефони „Верту“.
В началото на 2010 година от ревизионен доклад на НАП стана ясно, че д-р Иванов през втората половина на 2009 година е получил 131 000 лв. като консултантски хонорар от охранителна и застрахователна фирма, докато работи като народен представител.
През 2010 г. Лъчезар Иванов бе принуден да се оттегли от поста на заместник-председател на Народното събрание, заради опит да ходатайства срещу уволнението на негов приятел митничар. Тогава Иванов се оттегли от председателския пост на ГЕРБ-София.
През 2009 г. името му пък попадна в скандал с командировка в САЩ, която е била платена от неправителствени организации, които са свързани с фармацевтични компании. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.