Луксозен фотоалбум разказва за „Лудогорец“, има снимки на великия Яшин и мигове от подвига на Моци

Луксозен фотоалбум, съдържащ уникални снимки от различни периоди в историята на „Лудогорец“ и футбола в Разград ще се появи по повод 70-годишния юбилей на клуба. От пресцентъра на „Лудогорец“ уточняват, че в 110-страничното издание привържениците ще намерят още интересни и по-малко известни факти, свързани с развитието на любимия тим.
В три основни раздела са събрани изключително редки и непубликувани снимки на „Лудогорец“ и клубовете, от които произлиза – „Христо Ботев“ и „Бели Лом“. Поместени са и фотоси от мачове в Разград.
В луксозния албум с ограничен тираж са публикувани още снимки от едно фундаментално футболно събитие за региона през 60-те години: визитата на съветския колос „Динамо“ – Москва, който пристига за контролен мач с „Лудогорец“ през 1964 г. С тима от столицата на Русия е и великият вратар Лев Яшин, който не взема участие в двубоя поради контузия.
В последния раздел е проследена детайлно историята на новия „Лудогорец“, превърнал се в абсолютен футболен хегемон у нас. Изданието съдържа снимки на „Лудогорец“ с всички спечелени купи в периода 2011–2014 г. Привържениците ще си припомнят и паметните мачове в Лига Европа през сезон 2013/2014 г., където Орлите играха осминафинал срещу „Валенсия“, както и двубоите в квалификациите и групите на Шампионската лига, станали факт след подвига на Козмин Моци и компания срещу „Стяуа“.
„Лудогорец“ е основан през 1945 година и в следващите десетилетия участва основно във „В“ група. През сезон 1961/62 г. за пръв път влиза в „Б“ група.
През сезон 2011/12 г. става шампион, взема Купата на България и Суперкупата.
Отново шампион през следващия сезон 2012/2013 г. Титлата е последвана от силно представяне в Лига Европа и участие на осминафинал.
През сезон 2013/14 г. „Лудогорец“ за втори път прави требъл – титла, Купа на България и Суперкупа, а впоследствие влиза в групите на Шампионската лига, където постига и първа историческа победа.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.