Лудогорието излиза от снежния капан

Лудогорието излиза от снежния капан, а всички пътища от републиканската пътна мрежа /без този за Шумен/ са проходими при тежки зимни условия, стана ясно на свикания от областния управител Манол Кившанов Областен съвет за борба с бедствия и аварии. Могат да се движат машини до 12 тона. Очаква се по пътя Разград – Русе да пуснат и товарни автомобили над 12 тона само с вериги. Все още няма път от Завет за Разград и за Кубрат. Очаква се днес да бъде отменено бедственото положение в община Лозница. Няма път още и до село Костанденец.
Все още без вода са селата Ясеновец и Ушинци, застрашено от този проблем е Радинград в община Разград. В Кубратско осем села са без вода, а в Самуилско – три.
От „Енерто-Про“ изразяват увереност, че до края на деня ще се справят с авариите по електропреносната мрежа на територията на областта. Най-много са населените места без ток в община Кубрат – осем. В Разградска община без ток са още в Дряновец и Ясеновец, в Завет – две населени места. В Лозница частично без ток е едно село, а в Исперих – само Райнино.
Щабът взе решение да подпомогне екипите на „Енерго-Про“ в община Кубрат с моторна шейна от пожарната, за да бъдат открити точните места на авариите. Ще съдейства и Областното пътно управление с проправяне на пътища.
Няма сведения за бедстващи хора.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.