„Лудогорец” остава в Разград поне до следващото заседание на ОбС, предложението за концесия ще бъде прецизирано

„Лудогорец” остава в Разград поне до следващото гледане на концесията в Общинския съвет. На днешното бурно и продължило пет часа обсъждане на предлаганата процедура за концесия на стадион „Лудогорец арена” местните парламентаристи решиха с 20 гласа „за”, 1 „против” и 8 „въздържал се”, че отлагат произнасянето си по проекта за следващото си заседание, а постоянните комисии по управление на общинската собственост и по законност да обсъдят всички въпроси и предложения от днешната сесия, да ги обобщят и да ги предложат за включване в документа, който пък предизвика истинска буря не само сред разградчани, но и в страната.IMG_9720 (1296 x 864)
В публичното пространство проблемът се появи отчетливо миналия четвъртък. Тогава  на специална пресконференция ръководството на ПФК „Лудогорец” обяви, че няма да участва в процедурата за концесия на стадиона, ако докладната записка на кмета Валентин Василев бъде гласувана от Общинския съвет в този й вид.
IMG_9745 (1296 x 864)Кметът отвърна, че докладната е законосъобразна и ще влезе за обсъждане без промени. Днес обаче детайлизира предложението концесионната такса да бъде процент само от продажбата на билети и наеми за рекламни табла и други рекламни материали.
До днешното решение се стигна трудно, че и много шумно.
Мощна агитка фенове се събра час и половина преди началото на сесията на входа на общината и със скандирания „ Само Лудогорец!” и транспаранти „Мишок” и Убиец на града” недвусмислено заявиха позицията си по казуса.
Заради значимия обществен интерес, докладната мина на първо място в дневния ред на заседанието на ОбС. Бе решено, че в дебата може да участват и представители на „Лудогорец”. В залата бяха председателят на УС на съвета на директорите Теменуга Газдова, президентът Александър Александров и изпълнителният директор Ангел Петричев. С тях бяха и 15 представители на феновете. Долу останаха други неколстотин души.
IMG_9757 (1296 x 864)Без изненада кметът и екипът му бяха засипани от десетки въпроси. По време на дискусията стана ясно, че предлаганата процедура за концесия е 100 процента изготвена от предното общинско ръководство. А сегашното я внася със сроковете и начина на стопанисване на стадиона. Бе изяснено още, че има много пропуски и непрецизни текстове, а и съмнения, че комисията, участвала в подготовката на документа, не е имала нужната компетенция и правомощия да го стори. Мина се през конкретика в цифри и обяснения защо са точно такива настояванията на общината за концесионна такса, до призиви приказките за морал и етика да отстъпят на фактологията, правото и правилата за правене на бизнес.
Кметът д-р Валентин Василев декларира, че само внася един документ за обсъждане с мотива, че го прави в интерес на всички жители на общината. И че като кмет и човек със спортно сърце никога не му е минавало през ума това да е, за да си тръгне „Лудогорец” от Разград.
Накрая бе прието предложението на общинския съветник Стоян Димитров решението за концесията на „Лудогорец арена” да бъде взето на следващото заседание на ОбС.
Над сто души дочакаха шефовете на „Лудогорец” пред общината, получиха техните благодарности за подкрепата и декларираха, че на следващата сесия пак ще бъдат тук.
Междувременно, на входа на общината се беше появила истинска тиква с имената на премиер-министъра и на разградския кмет върху нея, а плочникът бе обсипан с дребни монети.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.