„Лудогорец“, набор 2000 г., бе на секунди от финал на турнира в Италия

„Лудогорец“, набор 2000 г., бе на секунди от сензационно класиране на финал на турнира „Франко Галини“ в италианския град Порденоне. Момчетата на Радослав Комитов и Диян Ангелов изиграха голям мач срещу „Милан“, но отпаднаха след изпълнение на дузпи – 3:5. Редовното време приключи 0:0.
Лудогорец стоя много добре през целия мач срещу именития си противник и бе напълно равностоен.
В предните мачове – на осминафинала и четвъртфинала, „Лудогорец“ надделя съответно над „Макаби“ (Тел Авив) и националния отбор на Литва именно след изпълнение на дузпи. В тези срещи в герой се превърна вратарят Дамян Дамянов, спасил общо четири удара от бялата точка.
На турнира „Франко Галини“ Лудогорец записа страхотно постижение. Талантите от школата на шампиона са единственият отбор, който приключва участието си без допуснат гол. Редовните времена в мачовете от елиминационната фаза срещу „Макаби“, националния отбор на Литва и „Милан“ завършиха 0:0. В групата път „Лудогорец“ победи последователно „Силкеборг“ с 1:0, „Ливентина“ с 2:0 и „Пазиано“ с 4:0.
Според регламента на турнира мач за 3-4 място няма. „Лудогорец“ си тръгва с бронзовите медали и спецална купа. ludogorets.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.