„Лудогорец” внася жалба срещу полицията след мача с „Левски”

„Лудогорец” разпространи информация, че за да се избегнат спекулации по повод контрола на достъп в сектора за гостуващи фенове на „Лудогорец Арена“ по време на двубоя между „Лудогорец” и „Левски”, ръководството на клуба внася жалба срещу решението на полицията да допусне зрители без билети.

В становището на клуба се казва дословно:
„Това се случва без да бъде взето под внимание становището на ПФК Лудогорец в сектора да бъдат допуснати най-много 650 души. Подобна бройка билети бяха отпечатани и пуснати в продажба за гостуващите фенове, като това беше официално оповестено. Ние считаме, че превишаването на тази бройка застрашава сигурността на присъстващите.
IMG_9543 (1710 x 1140)По повод твърдения на „Тръст Синя България“, че секторът е бил заключен, ви уведомяваме, че и това обстоятелство ще бъде проверено, въпреки че получихме уверения от полицията, че входът е бил отворен. Разпространената в публичното пространство снимка на заключен вход е на врата, която отдавна не се използва. Привържениците на ПФК Левски са имали достъп през целия период на пребиваване в сектора до вода и ободрителни напитки. Това може да бъде доказано с видеоклипове от системата за видеонаблюдение.
Ръководството на ПФК Лудогорец не е получило сигнал за проблеми преди, по време и след края на футболната среща, нито от страна на делегата на мача, нито от страна на „сините“ привърженици. Винаги сме били готови да оказваме съдействие на гостуващите фенове, когато такова е поискано от нас.”

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.