Лондон ще обсъжда вариант за Брекзит без споразумение

Британският министър за Брекзит Дейвид Дейвис ще председателства заседание на правителството, посветено на излизането на Великобритания от ЕС. Ще бъде надлежно обсъден и вариант за Брекзит без постигане на сделка.

Говорител на правителството заяви, че на заседанието ще бъдат обсъдени всички възможности, което включва и излизане от евросъюза без сделка. Говорителят обаче подчерта, че премиерът Тереза Мей многократно е изтъквала, че се работи в посока за постигане на сделка и е убедена, че такава ще бъде договорена. Въпреки че от Брюксел смятат, че не е постигнат съществен напредък в преговорите, от Даунинг стрийт са на мнение, че има нов импулс, даващ надежди за излизане от застоя до декември.

Междувременно стана известно, че междупартийна парламентарна група се е срещнала снощи в Брюксел с главния европейски преговорящ Мишел Барние, за да обсъди възможните сценарии и хода на преговорите. Ръководител на делегацията е бившият вицепремиер Ник Клег, който се познава много добре лично с Мишел Барние от дългата им съвместна работа в Европейската комисия. Една от целите на посещението е била да се покаже на Брюксел, че не цялата британска общност застава зад стратегията на Тереза Мей по въпроса за Брекзит.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.