Ловците искат по-строг контрол и забрана за капаните

Ловците в България подготвят национален протест, ако до края на май парламентът не приеме промени в Закона за лова. Действащият закон дава право на министъра да разделя ловни площи и да предоставя част от тях на хора, които дори не са от съответния регион, обясни Васил Василев, главен секретар на Ловно-рибарското сдружение.
Това нещо се използва умело, включително и с постигане на предизборни обещания. Местният народен представител се опитва по всякакъв начин против волята на хората да разделят една дружинка, само и само да угодят на хората, на които са обещали преди изборите, включително да се заиграват с етническия мир.
Другият сериозен проблем е, че в страната има 120 заградени площи, които се ползват от частни концесионери. За да удовлетворят интереса на частните посетители в тези площи:
Започна едно безконтролно залагане на капани на улов на жив дивеч, който се внасяше в тези заградени площи и през годините имаме случаи как група банкери отиват в едно ловно стопанство и за два ловни дни убиват 220 броя дива свиня. Това няма нищо общо с принципите на лова, това е избиване на затворници, защото тези животни, вкарани в тези малки по площ заградени площи, те на практика нямат шанс да се спасят.
Затова и ловците настояват за промени, които да забранят използването на капани и да регламентират по-строг контрол, предаде БНР. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.