Лидерите в световната мода представиха колекциите си пролет/лято 2016

Шанел, Версаче, Диор и Валентино представиха своите колекции висша мода за сезон пролет-лято 2016 година. Лидерите на световния моден подиум отново изненадаха с нестандартни ревюта и интересни предложения за дамите.
Карл Лагерфелд за Шанел изненада с ефектно ревю по време на представянето на новата си колекция пролет/лято 2016 г. След като предишното му дефиле беше представено в напрегнатата атмосфера на летище, този път дизайнерът реши да смени декора със спокойна дзен градина.
Повлиял съм се от всичко наоколо.Това е един вид релакс, дзен нагласа в модерния дух на нашето време, казва Лагерфелд.
Колекцията е повлияна от модата през 50-те и 60-те години на миналия век, също от епохата на Великия Гетсби. Сред присъствалите на дефилето знаменитости бяха актрисите Даян Крюгер и Гуинет Полтроу.
Донатела Версаче показа луксозна колекция за сезон пролет/лято 2016 г., вдъхновена от спортния шик. Предложени бяха прилепнали към тялото рокли и тоалети с бродерии .
Колекцията на „Диор“ представи висша мода, посветена на модерната жена, която е забързана, но винаги се движи със стил и гордост.
Риана бе специален гост на модното шоу на „Диор“.
Валентино е вдъхновен от земята. И съвсем естествено манекенките се разходиха боси по модния подиум.
Показани бяха модели с подчертано ориенталско влияние. Дълги рокли, палта тип кимоно и препокриващи се туники са декорирани с животински мотиви, бродерии и бижута. Дизайнерът е заложил и на интересен контраст при материите. Тежко кадифе е съчетано с коприна и ефирен шифон. Земните тонове в колекцията символизират визията на Валентино за свободна и независима жена, която осъществява контакт с природата в един хаотичен свят. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.