К. Нинова: Приемам номинациите и ще участвам в председателската надпревара за лидер на БСП

Приемам номинациите, които получих в страната от различните структури на партията и ще участвам в председателската надпревара за лидер на БСП. Този път заявявам, че ще изкарам битката до край и нямам никакво намерения да се отказвам.
Това каза в сутрешния блок на бТВ Корнелия Нинова, депутат от БСП-Лява България.
Ще си поставя пет задачи, които аз и моя екип ще направим за в бъдеще. На първо място ще направя БСП истинска алтернатива на сегашното управление, защото тези хора, ако продължат да управляват, ще съсипят държавата. На второ място искам да върна самочувствието в БСП, защото в партията има много интелигентни и способни хора и ще искам те да покажат своите качества и добри идеи. Искам също така БСП да се превърне в първостепенна политическа сила – ще изведа БСП до управление на държавата, ако бъда избрана за председател, заяви Нинова. Тя добави, че програмата й ще включва и може да бъде описана с пет думи, които тя ще се стреми да следва на всяка цена – справедливост, солидарност, равенство, свобода и патриотизъм.
Няма да давам лични оценки както на сегашния лидер Михаил Миков, както и на който и да е от другите ми колеги и ще следвам този принцип до края на кампанията за председател на БСП, каза също така Нинова.
Корнелия Нинова коментира и обстановката в страната.
В Мизия преди 24 часа положението с реките беше тревожно и хората се готвеха евентуално за евакуация, защото все още помнят предишните наводнения. Трябва да се отбележи, че за последните две години аз се занимавам с опасните и язовирите с неясна собственост и за съжаление трябва да се каже, че правителството направи една крачка напред и две назад, каза Корнелия Нинова. Тя уточни, че правителството се е заело и е картографирало опасните язовири, но е прехвърлило отговорността за поддържането им на общините, без да им дава средства за това. Също така не се прави нещо за помощ на хората пострадали от наводнения – в Мизия все още има хора, които от две години живеят във фургони, коментира Нинова. Обществените поръчки в страната се спират не за друго, а защото има огромна липса на пари и това е провал на управлението. Държавата продължава да взима нови и нови кредити, макар че Европа ни предупреждава, че не трябва да го правим. Факт е, че Европа вижда, че управлението раздава обществени поръчки на свои хора и фирми и съответно ни заявява, че няма да заплаща европейски средства за подобно нещо – съответно правителството е принудено да взима нови и нови заеми и да задлъжнява държавата все повече и повече.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.