Кънев: Няма да допуснем местните избори да забавят реформите

След стабилизирането на страната ни на международната сцена и еврофондовете, вече е налице и повишаване на заетостта, покачване на средните доходи и на инвестиционната активност, което скоро ще доведе и до откриване на нови работни места. За съжаление остава рискът корупцията и липсата на правосъдие да попречат икономическото оживление да донесе резултати. Заради това основните реформи трябва бързо да бъдат доведени до успешен край, заяви на пресконференция във Варна съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев, добавяйки, че става въпрос за реформите в правосъдието и здравеопазването.
„Няма друга толкова нагла и всеобхватна корупция и източване на средства като в здравеопазването. Става дума за повече от половин милиард лева и за засягане на финансовите интереси на фармацевтичния бизнес и мениджмънта на частни и държавни болници.
Моментът е преломен за парламента. Той или ще гласува реформите, или ще ги бламира. Средно положение няма. Това не може да бъде поле на компромис. Това дали 43-то НС ще събере необходимия кураж да гласува реформите, ще предопредели дали РБ ще остане част от управляващото реформаторско мнозинство, или ще стане част от опозицията“, категоричен бе Кънев.
Няма да допуснем местните избори да забавят реформите. Ние ценим демокрацията и избори винаги ще има, това не може да е пречка да се управлява държавата, каза още той.
/КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.