Кънев видя саботаж за съдебната реформа

Правосъдната реформа успя, заяви пред Нова телевизия съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев.
Нека разграничим две неща, които стават по отношение на съдебната реформа. Едното нещо е, че правосъдната реформа успя. Основание за това е степента на съгласие между всички големи политически сили в парламента. Сега има надпревара кой ще е първи, за да реализира идеите на правосъдния министър Христо Иванов, каза Кънев.
Стигнахме дотам Първанов и Цветанов да се надпреварват кой да е първи – това е политическа победа на един човек, заяви лидерът на ДСБ. Той посочи и вторият много важен момент – ще даде ли реформата ефект върху живота на обикновените хора. За мен хората, внесли текстове за промяна в ГПК, правят саботаж и това ме вбесява, посочи тъмносиният политик. Припомняме, че това беше точно Цветан Цветанов, а шефът на правната комисия Данаил Кирилов обясни, че може финансовият министър да работи заедно с главния прокурор и двамата да могат да спират всякакви бизнес сделки.
Ние искахме хората да могат да правят нормално бизнес, да не бъдат притискани и заплашвани. И точно когато това бе на път да се случи, изплува водевилната фигура на Сотир Цацаров, който освен представление друго не прави. Той иска следното: Например, ние ако сме се разбрали за сделка за имот, да дойде и да я развали. Излиза, че на подредения терен, като Арлекино се появява прокуратурата и започва да разритва всичко, добави лидерът на ДСБ. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.