Кънев: България има нужда от дясно

С част от въпросите за референдум, които бяха внесени от Слави Трифонов вчера в Народното събрание, съм абсолютно съгласен и има точки, с които не съм съгласен. Абсолютно съгласен съм с идеята за намаляване на депутатите в парламента – това е и стара идея на десницата. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин“ лидерът на ДСБ Радан Кънев. Той добави обаче, че никога не е бил особен привърженик на абсолютно мажоритарна избирателна система за Народното събрание, както и не е привърженик за мажоритарен избор на шефовете на полицейските областни управления, защото това създава опасността и възможността за това различни кръгове да си купят тези шефски места.
„Абсолютно възможно е да бъде решен въпроса със сигурността и намаляването на престъпленията в населените места в България, но затова трябва да има политическа воля и желание да бъдат решени тези проблеми. Не може в днешно време да няма възможност в населени места с голяма престъпност да не може да няма постоянно полицейски служители“, коментира Кънев.
„Демократи на думи в България има много. ДСБ се оказа единствената партия, която слезе от власт доброволно заради нарушени принципи. Кънев коментира и темата с кредита на партията в КТБ, като заяви че тя е имала кредит много преди той да е председател и той е погасен много преди да стане председател. Този кредит никога не е бил обезпечен.“
По този начин Кънев отговори на думите на съпартиеца му от Реформаторския блок Антони Тренчев. Той коментира и темата с новия образователен министър Меглена Кунева, като заяви, че той не е подкрепил избора и, на първо място, защото е заявил, че вече е опозиционен народен представител и не смята, че е логично като такъв да поддържа и подкрепя управлението, а на второ място добави, че не е чул нищо съществено по основните проблеми на Министерство на образованието и как те та започнат да се решават.
„Въпросът за Реформаторския блок е болен, защото аз съм измислил абревиатурата, аз съм предложил кои партии да влязат, аз съм поел удара. България има нужда от дясно. Ще обявим проекта си най-късно до президентските избори. Разбира се, може и Борисов да се самосвали от властта дотогава“, каза още лидерът на ДСБ. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.