Купувачът на БТК за 1 евро е фантом

Купувачът на БТК и още няколко значими български фирми – инвестиционното дружество LIC33, се оказа фантом и не може да бъде открит от официалните власти, съобщава „Труд“.
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която започна в края на март проверка на твърденията, че LIC33 е купила от Цветан Василев за 1 евро контролни дялове в БТК, военни заводи, медии и агенции, е пратила писмо на дружеството с искане за информация. То е изпратено до посочения на интернет сайта му адрес – 20, rue Cambon, 75001 Paris, но е върнато с клеймо от френските пощи „адресатът е непознат на посочения адрес“.
„Писмото пратихме на 30 март, а ни бе върнато на 14 април. До този момент не е постъпвало искане при нас за разрешение за тези сделки, както се изисква по закон. Не сме уведомени и от Европейската комисия LIC33 да са поискали разрешение от Брюксел. Изчакваме информация от закупените дружества, след което ще излезем с официално решение дали като резултат от проверката да образуваме производство“, казаха пред „Труд“ от КЗК.
Освен БТК сделките засягат „Дунарит“, „Авионамс“, „НУРТС България“, „Фърст Диджитъл“, ТВ7, ГАРБ и „Сана Спейс Хотел Хисаря“. Преди няколко седмици НАП наложи запори над акциите на повечето от тези дружества, предмет на сделката.
Улица „Камбон“ се намира в сърцето на френската столица, близо до градините „Тюйлери“ и Лувъра, в район, известен със свръхлуксозни модни магазини. Малко по-надолу на същата улица са се намирали ателиетата на Коко Шанел.
„Труд“ изпрати вчера на компанията запитване какъв е актуалният й адрес. То бе пратено на мейла, посочен за връзка с пресата, но до редакционното приключване на броя не се получи отговор.
Шефът на LIC33 Пиер Луврие не е имал публични изяви от 24 март насам, когато той и екипът му дадоха пресконференция в София и заявиха, че са купили от Цветан Василев посочените фирми за 1 евро. Сайтът им не е обновяван оттогава. Освен това по-късно самият Цветан Василев заяви, че сделката с фирмата на Пиер Луврие е под условие първо да се платят дълговете на закупените фирми от около 900 млн. евро към затворената КТБ. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.