Кунева и цялото ръководство на ДБГ подадоха оставка

Меглена Кунева е поредният лидер на дясна партия, която подаде оставка след провала на парламентарните избори. Направи го като председател на „Движение България на гражданите“ (ДБГ), след като вече го беше направила и като един от ръководителите на „Реформаторския блок“.

„Цялото ръководство подава оставка. Аз, като председател на ДБГ – също“, обяви Кунева, цитирана от „Фокус“ по време на брифинг след проведения Изпълнителен съвет на партията.

Тя обясни, че оставката е необходима, за да бъде споделена отговорността от загубата на изборите на Реформаторския блок. Кунева поясни, че макар и подала оставка, тя ще остане силно ангажирана с каузата на „Движение България на гражданите“.

„Искам да дам път на хора, които правят своите уверени крачки в политиката от началото на създаването на ДБГ“, заяви Меглена Кунева и подчерта, че днес Изпълнителният съвет на партията е решил до провеждането на Конгрес и избора на ново ръководство, зам.-председатели на партията да станат доскорошните народни представители Димитър Делчев и Антоний Тренчев.

Новият зам.-председател Димитър Делчев направи анализ на отминалите избори. Той отдаде слабия резултат на две причини – неучастието на „Реформаторски блок-Глас народен“ в корпоративния вот и разделеното явяване на партиите в дясно.

От своя страна Антони Тренчев упрекна партиите за непрозрачните преговори, които се водят за създаването на следващото коалиционно правителство.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.