Кубратчани – четвърти във финалния турнир за Купа „България“ по хандбал

В продължение на три дни спортната зала в Кубрат бе домакин на финалния турнир Купа „България“ по хандбал за юноши младша възраст. Той бе организиран от БФХ, община Кубрат и хандбален клуб „Кубрат“. В него участваха 8-те най-добри отбора от страната – „Албатрос“ /Бургас/, „Шумен-61“ /Шумен/, „Фрегата“ /Бургас/, „Добруджа“ /Добрич/, „Поморие“ /Поморие/, „Локомотив“ /Мездра/, „Спартак“ /Варна/ и домакините от „Кубрат“.
Съставите бяха разпределени в две предварителни групи. В група „Б“ кубратчани победиха отборите на „Спартак“ с 16:15 и на „Поморие“ с 19:15 и загубиха от „Локомотив“ със 17:30. Така те се класираха за полуфиналите. На тях, в двубоя с „Фрегата“, те отстъпиха с 19:30.
В среща за 3-4 място „Кубрат“ игра с отбора на „Албатрос“. Младите кубратски хандбалисти явно отстъпваха на съперника си и загубиха закономерно с категоричното 19:36. Така в крайното класиране те заеха престижното четвърто място в страната. Техен треньор е опитният хандбален специалист Стефан Калинов.Победител в турнира и носител на Купа „България“ стана отборът на „Локомотив“ /Мездра/, който във финалната среща за 1-2 място победи трудно състава на „Фрегата“ с резултат 24:19. В бургаския тим с добри прояви бе и бившия кубратски състезател Атила Хасан.
Победителите получиха купата, призьорите – медалите, а най-добрите състезатели – индивидуалните отличия и награди.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.