Кубратски ученици подкрепиха инициативата на ООН за пътна безопасност

Учениците от СОУ „Христо Ботев“ в Кубрат активно подкрепиха инициативата на ООН за пътна безопасност „Спаси живота на децата“. Те се включиха в третата глобална седмица за пътна безопасност на тема: „Децата и безопасността на движението по пътищата“, провела се в началото на месец май. За целта бяха проведени различни прояви.
Извършено бе демонстрационно пресичане на кръстовище с ученици от 1-4 клас, под контрола на РПУ – Кубрат. Те преминаха обучение за това как трябва да се движат по улиците и да не застрашават, както своя живот, така и този на другите. То премина под зоркия поглед на местните власти, благодарение на които улиците бяха обезопасени, а водачите – респектирани. В часовете на класа учениците подкрепиха декларацията на децата за безопасност на движението по пътищата.
От друга страна учениците от единадесетите класове бяха запознати с препоръките към бъдещите шофьори и изгледаха видеоклипа „Спазвай правилата за движение“.
На информационните табла в класните стаи бяха представени рисунки на децата от 1 – 4 клас на тема: „Спаси живота на децата“ и препоръки за безопасно движение към децата, юношите, родителите и бъдещите водачи.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.