Кубратски ученици и учители с награди от национален конкурс

Във връзка със 130-годишнината от рождението на проф. д-р Асен Златаров, фондация „Вигория“ обяви национален конкурс на тема: „Идеалът винаги побеждава, стига да е смислен, висок и човечен“.
В конкурса участваха и ученици и учители от СОУ „Христо Ботев“ в Кубрат. Те се представиха много добре и успяха да завоюват три престижни награди. В класацията на училищата, при изключителна конкуренция, кубратското школо с директор Татяна Дочева и учител по химия и опазване на природната среда Любка Мишева зае трето място. При постерите, също на трето място се нареди 9-а клас, за което получи грамота и книга. В раздела за стихотворения, призово място за учител, грамота и книга получи преподавателката по биология Росица Христова.
В надпреварата участваха ученици и учители по химия, физика и биология от 39 училища в страната. Дейностите за участие бяха: презентации, есета, стихотворения, рисунки, лекции, дискусии, вечери, постери, интегрални уроци, изложби, сценки, рецитали и други. Конкурсът се проведе със съдействието на Министерството на образованието и науката, Факултета по химия и фармация към Софийския университет, Регионалния исторически музей в Хасково и Националния политехнически музей в София.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.