Криминалисти от Исперих: двама от Хърсово са телефонните измамници от последните три дни

Извършителите на четирите измами са криминално проявени и осъждани

Криминалисти от РУ-Исперих разкриха извършената на 9 октомври телефонна измама, съобщиха от ОД на МВР.
Тогава около 13 часа 71-годишна жена получи обаждане на стационарен телефон от „следовател Марков“. Мнимият следовател бе обяснил на възрастната жена, че трябва да предаде наличните си пари във връзка с акция по залавяне на телефонни измамници. Възрастната жена поставила 2100 лв в найлонова торбичка, която вързала на входната врата.
В хода на образуваното досъдебно производство и предприетите съвместни издирвателни действия със служители от РУ-Попово са установени извършителите на престъплението – двама мъже на 43 и 31 години от Хърсово, криминално проявени и осъждани. Те се оказаха извършители на общо четири измами в дните 8, 9 и 10 октомври – една в Попово, една в Исперих и две в Кубрат. Задържани са в РУ-Исперих за срок от 24 часа.
При обиски в дома на 31-годишния са иззети множество СИМ-карти, включително и такива на румънски оператори, както и част от парите на потърпевшите. Предстои да бъдe внесено искане за постоянното им задържане и да бъдат привлечени като обвиняеми. Продължава работата по разследването на извършените престъпления.
/e-Razgrad

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.