Край на заложническата драма в Турция

Похитеният турски прокурор Мехмет Селим Кираз е освободен, съобщават турските медии. Кираз е освободен след щурм на полицията. Терористите, които го държаха за заложник, са ликвидирани. Самият прокурор е пострадал по време на акцията. В момента той е в болница.
Във вторник вечерта турските спецслужби започнаха операция за освобождаване на заложника. Първоначално в прокуратурата се чуха няколко изстрела, след което службите щурмуваха сградата. Скоро се чу и експлозия. По-рано бе съобщено, че министър-председателят Ахмет Давутоглу наложи забрана за разпространяване на информация около заложническата драма.

припомняме, че по-рано днес въоръжени взеха за заложник прокурорът Мехмет Селим Кираз, разследващ смъртта на младеж, който бе ранен от полицаи по време на антиправителствените протести през 2013 година. Прокурорът е нападнат в една от залите на истанбулската съдебна палата в квартал „Чаглаян“. От палатата са били чути изстрели. Според турски медии отвличането е организирано от крайнолява група.
Кираз води политически деликатното разследване за смъртта на 16-годишния Елван, който почина през март 2014 г. след 269 дни в кома. Момчето бе ранено от полицаи по време на протестите през лятото на 2013 г. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.